Week van de Fair Trade

De jaarlijkse Week van de Fair Trade vindt dit jaar plaats van 5 tot 15 oktober. Onze gemeente is een Fair Trade gemeente en scoorde in het voorjaar nog de hoogst mogelijke score op de Fair-O-Meter. De Balense scholen vertonen een film en sommigen genieten zelfs van een Fairtradeontbijt.

Ter vervanging van de jaarlijkse filmvertoning ‘Fiesta Lumina’ op het festivalterrein van Fiesta Mundial voor de derde graad van de basisscholen, organiseert de dienst mondiale samenwerking dit jaar een filmvertoning op school. De scholen kunnen op dezelfde dag ook een fairtradeontbijt aanbieden.

De aangeboden film – Zu weit weg (Te ver weg) – staat in het teken van de ‘Week van de Duurzame gemeente’, én de gekozen duurzame helden, die dit jaar in het teken staan van de duurzame klimaatdoelstellingen. Daarnaast is er ook aandacht voor de link tussen klimaatwijzigingen en migratie.

Alle negen Balense scholen vertonen de film op een zelfgekozen datum in oktober.  Zeven van de acht scholen organiseren ook een fairtradeontbijt. De dienst mondiale samenwerking bezorgt hiervoor onder andere brood van ‘Het Broodverhaal’, één van onze duurzame helden, en heel wat andere Fair Trade en bio-producten.