Veston

Zondag 25 september | 14.30 – 15.30 uur

Veston, de band rond zanger/tres-speler Steven Van Gool (Raymond van het Groenewoud, Wawadadakwa, Campina Reggae, Bonanzas, Klezmic noiZ, …) heeft op 21 februari een derde langspeler ‘Pardon’ uitgebracht.

PARDON klinkt weer helemaal anders dan de vorige albums. Dit komt door het opvallende geluid van de Cubaanse tres, de contrabas die vervangen is door de elektrische bas van Michel Spiessens (El Juntacadàveres, …) voor meer pompende grooves, de compacte drumkit van Jo Zanders (DROM, LKMTiV, BRUiTAL, …) i.p.v. de cajon en dit allemaal ingekleurd door de percussie van Jan Buzzi en de trompetten van Kris Van Hees (Bottle Of Moonshine, Evil Empire Orchestra, …). Het album gaat over hoe een migrant uit de Kempen de stad ervaart. PARDON klinkt Caraïbisch en Afrikaans, genres die lang geleden al in de witte Kempense grond zijn gesijpeld.

Veston begon in 2012 en bracht al 3 albums uit. Na ettelijke optredens in culturele centra en passages in o.a. De Roma, Arenbergschouwburg, Cafétours, Revues met Vitalski, is het nu tijd voor ook de festivals. Veston is een compacte maar erg dynamische band die zowel heel feestelijk als integer de nummers van de juiste sfeer voorziet.

Voor de liveshow smeer je beter de dansbenen in, want het wordt al snel een broeierig feest met tijdloze dansmuziek voor jong en oud, waarbij het publiek wordt aangevuurd door grappige en herkenbare teksten. Door de jarenlange podiumervaring en interactieve bindteksten eet het publiek al snel uit hun hand.

Link: https://www.garifuna.be/productie/pardon